Een vaststellingsovereenkomst is een document waarin verschillende afspraken tussen beide partijen worden vastgelegd. Daarom heet een vaststellingsovereenkomst ook wel een beÃĢindigingsovereenkomst. Het document zorgt ervoor dat als er een conflict ontstaat het kan worden opgelost. En ook dat er conflicten worden voorkomen. Daarom is het goed om hier serieus mee om te gaan. Je wilt namelijk voorkomen dat er alsnog conflicten ontstaan. Dit kan ertoe leiden dat mensen naar de rechtbank stappen. Dit levert namelijk vrijwel nooit voordeel op. Ook kost het veel geld om naar de rechter te gaan. Daarom is het belangrijk om hier van tevoren goede afspraken over te maken. Als er namelijk een conflict ontstaat. Kost dit veel tijd en moeite. Dit is dus iets wat je echt wil voorkomen.

In een vaststellingsovereenkomst worden duidelijke afspraken gemaakt. Je kunt deze afspraken samen op papier zetten. Maar je kunt het natuurlijk ook laten doen door een professional. Dit is maar net hoe je het wil doen. Met tussenkomst van een professional is het wel vaak in een keer goed. Alleen kost wel wel geld om te laten doen. Daarom is het belangrijk om dit af te wegen. Een vaststellingsovereenkomst kan in verschillende rechtsgebieden worden gebruikt.

Voorbeelden waar een vaststellingsovereenkomst wordt gebruikt

Voorbeelden hiervan zijn: Belastingrecht, Arbeidsrecht, Bestuursrecht. Als het gaat om arbeidsrecht dan gaat het voornamelijk over ontslagzaken. Hier wordt dan ook vaak een vaststellingsovereenkomst voor gebruikt. Als je in deze situatie zit met ontslag is natuurlijk niet fijn. Je wilt dan ook dat in deze situatie alles goed geregeld is. Door middel van een vaststellingsovereenkomst kan dit. Er staan namelijk duidelijke afspraken in die jou kunnen helpen. Je moet namelijk samen met jouw werkgever aan deze afspraken houden. Als een van de twee dit niet doet kun je naar de rechter toe stappen. Maar in eerste instantie moet je altijd proberen om het normaal op te lossen. Vaak kun je namelijk ook normaal met elkaar praten en het hierdoor op lossen. Dit kost veel minder moeite en tijd. Maar ook niet heel onbelangrijk is het geld. Het stappen naar een rechter is ontzettend duur. Deze kosten kunnen hoog oplopen voor beide partijen. Ook heb je namelijk vaak een advocaat nodig als je de rechtszaak in gaat.

Een advocaat is ook zeker niet goedkoop. Dit zijn dus dan ook gelijk allemaal redenen om je aan deze afspraken te houden. En natuurlijk ook om hier duidelijke afspraken over te maken. Dit kan namelijk heel veel tijd en geld schelen. Dit kun je beter voor andere dingen gebruiken. De afspraken die in de overeenkomst staan is bij veel mensen verschillend. Dit komt namelijk door de verschillende bedrijven en de verschillende functies. Er zijn ook wel wat overeenkomsten die veel gelijke afspraken hebben. je wilt namelijk als werknemer zeker zijn van een WW-uitkering. Dit staat ook in de overeenkomst. Als je niet zeker bent of dit in het document staat. Laat het dan controleren door een professional.