Ondanks dat je er vaak alles aan doet om het te vermijden, kan het soms gebeuren dat je toch in een conflict eindigt. Dat kan een heel lastige situatie zijn. Neem bijvoorbeeld je werk: het kan zijn dat jij en je werkgever fundamenteel van mening verschillen over iets dat zich op jouw werk heeft voorgedaan. Jouw werkgever wil jou daarom ontslaan, terwijl jij er vrijwel zeker van bent dat jij niet verantwoordelijk bent voor de gang van zaken zoals die jou verweten wordt. Je vindt het echter lastig om dit aan te tonen en bovendien beschikt jouw werkgever over een jurist die hem bijstaat. Betekent dit dat jij de handdoek daarom maar in de ringen moet gooien? Wij laten je zien wat je kunt doen om te zorgen dat je de juridische hulp krijgt die je nodig hebt. 

 

Waar kun je rechtshulp krijgen? 

Wanneer je een juridisch conflict hebt met je werkgever, kun je het gevoel hebben dat je als David tegen Goliath aan het vechten bent. Het is daarom goed om te weten dat je aanspraak kunt maken op rechtshulp van Univé. Dit is een ideale manier om met een jurist in contact te komen want het gaat hier namelijk over rechtshulp zonder verzekering. Veel particulieren hebben namelijk geen rechtsbijstandverzekering, maar dat betekent niet dat zij dus zonder de hulp van een jurist een oplossing moeten zoeken wanneer zij onverhoopt in een juridisch conflict terechtkomen. Bij Univé kun je hulp krijgen om je conflict op te lossen zonder dat je daar een verzekering voor hoeft af te sluiten. Dat is ideaal voor mensen die, zoals jij nu bijvoorbeeld, slechts een keer een probleem hebben waarvoor zij de hulp van een jurist nodig hebben. 

 

Wat kan Univé voor jou doen? 

Heb jij een juridisch probleem, dan kun je naar de site van Univé gaan om daar rechtshulp on demand aan te vragen. Je vindt op de site een aantal vragen die je moet invullen. Aan de hand van deze vragen wordt een inschatting gemaakt van wat jij nodig hebt. Zijn alle vragen ingevuld, dan krijg je een offerte te zien. Dit zijn de kosten die jij moet betalen voor de hulp die je via Univé kunt krijgen. Ga je akkoord met deze kosten, dan kun je binnen een paar dagen contact opnemen met een jurist. Zo kun je razendsnel hulp krijgen en dat is vaak heel belangrijk in conflicten want wij kunnen ons voorstellen dat je jouw probleem het liefst zo snel mogelijk de wereld uit wilt helpen. 

 

Wil je langdurige bijstand? 

Het kan zijn dat je vaker conflicten hebt waarvoor je een jurist nodig hebt om ze op te lossen. In dat geval is het goed om te zorgen dat je een rechtsbijstandverzekering afsluit. Met deze verzekering kun je, wanneer jij dat nodig hebt, een beroep doen op een jurist. Deze kijkt vervolgens samen met jou naar het probleem en zal jou advies geven over wat jij het beste kunt doen. Reken maar dat dat een stukje gemoedsrust geeft.