Zit jouw installatiebedrijf met de handen in het haar door een tekort aan personeel? Moet je Snel technisch personeel vinden? Of ben je juist een professional in het technische gebied die op zoek is naar opdrachten? Voor zowel werkgever en werknemer doe je er goed aan om een technisch detacheringsbureau in te schakelen om voor jou te bemiddelen. Weet je niet wat een technisch detacheringsbureau inhoudt en waarom je er gebruik van zou moeten maken als werkgever of werkzoekende die snel een netwerk wil opbouwen? In deze blog kun je meer informatie vinden over een technisch detacheringsbureau, wat deze doet en waarom je eentje moet inschakelen als werknemer of werkgever.

Wat doet een detacheringsbureau?

Een detacheringsbureau is een bemiddelingsbureau die bemiddelt tussen vraag en aanbod: werkgevers en werknemers. De werknemers zijn in dit geval het aanbod en bestaan grotendeels uit hoogopgeleide professionals in hun werkveld. Werknemers die werken bij een detacheringsbureau staan onder contract bij het bureau maar krijgen hun opdrachten bij verschillende werkgevers die met een (technisch) vraagstuk zitten en daarvoor technisch personeel nodig hebben. Je kunt dus snel technisch personeel vinden bij een Technisch detacheringsbureau. Je kunt dan ook gebruik maken van interim professionals, je kunt hen inzetten voor specifiek specialistische vraagstukken. Niet elk detacheringsbureau is hetzelfde, sommige richten zich op specifieke werkvelden of vakgebieden. Als werkgever is het dus belangrijk dat je van te voren research doet naar een detacheringsbureau zodat je zeker weet dat deze de werknemer aanbiedt waar jij naar op zoek bent.

Waarom zou je gebruik maken van een detacheringsbureau?

Samenwerken met een detacheringsbureau gaat gepaard met veel voordelen die voor zowel werkgever als werknemer prettig zijn. Als je als werknemer bij een detacheringsbureau werkt, heb je altijd zekerheid op een salaris, ook als je even geen opdracht hebt. Je staat namelijk onder contract bij het bureau. Ook ben je altijd up-to-date in jouw vakgebied omdat een detacheringsbureau je altijd voorziet van de laatste trainingen en je gebruik kunt maken van een coach om je te begeleiden. Omdat je voor veel verschillende opdrachtgevers werkt, bouw je in korte tijd een groot netwerk op waar je later weer gebruik van kunt maken. Ook voor werkgevers is het prettig om samen te werken met een detacheringsbureau. Zo haal je altijd specialisten naar je bedrijf en weet je zeker dat je altijd iemand in huis haalt die weet wat hij doet. Een detacheringsbureau traint zijn werknemers en geeft ze altijd de nieuwste vakkennis waardoor je als werkgever altijd zekerheid hebt dat je een expert in de hand neemt. Verder is een gedetacheerde werknemer een tijdelijke kracht in jouw bedrijf waarmee je vooraf een periode en prijs afspreekt, na deze periode ben je niet meer gebonden aan de werknemer waardoor je kosten bespaart.