Veel ondernemers zijn het erover eens: stilstand is achteruitgang. Als ondernemer heb je waarschijnlijk plannen en doelen voor jouw bedrijf. Wil je bijvoorbeeld personeel aannemen, werkkapitaal aantrekken of uitbreiden? Dan kan zakelijk financieren de uitkomst bieden om je bedrijf te laten groeien. Er zijn verschillende soorten zakelijke financiering beschikbaar, denk hierbij aan een zakelijke lening of een zakelijk krediet. Ben jij benieuwd wat een zakelijke financiering is en welke verschillende financieringsvormen er zijn? Lees dan snel verder! 

Welke verschillende soorten zakelijke financieringen zijn er? 

Grofweg kunnen we onderscheid maken tussen twee soorten financieringen: zakelijk lenen door middel van een zakelijke lening en een  zakelijk krediet. Hieronder zetten wij de grootste verschillen graag voor je op een rijtje: 

  • Zakelijke lening

Een zakelijke lening wordt gebruikt om een langlopende investering voor je bedrijf te financieren. Als je een zakelijke lening aanvraagt en deze aanvraag wordt goedgekeurd ontvang je het volledige geldbedrag op je rekening om bijvoorbeeld een machine of voertuig aan te schaffen. Daarnaast spreek je voor een zakelijke lening een vaste looptijd af tot maximaal 5 jaar. Je betaalt een zakelijke lening maandelijks af en de rente staat vast tijdens de looptijd. Doordat je maandelijks aflost betaal je steeds minder rente en door de aflossingen wordt de openstaande lening voor je bedrijf steeds kleiner. 

  • Zakelijk krediet 

Wil je liever flexibel geld opnemen om lopende zaken voor je bedrijf te betalen? Dan biedt een zakelijk krediet de uitkomst. Een zakelijk krediet is namelijk een geldbedrag dat voor je klaargezet wordt  waar je vrij uit kunt opnemen voor je bedrijf. Bij zakelijk krediet bepaal je zelf wanneer en hoeveel geld je opneemt. De rente betaal je, in tegenstelling tot de zakelijke lening, alleen over het opgenomen bedrag en maandelijks worden er servicekosten over het totale kredietbedrag gerekend. 

Welke financieringsvorm past bij jou en hoe vraag je een zakelijke financiering aan? 

Nu je een beetje een idee hebt over de verschillen tussen een zakelijke lening en zakelijk krediet. Vraag je je misschien af welke financieringsvorm beter bij jouw bedrijfsdoelen past. Begrijpelijk, via de website van New10 kan je echter jouw financieringsdoel invoeren, het gewenste leningsbedrag en de looptijd waarna je een aanbod op maat zal ontvangen. Hierdoor weet je snel welke financieringsvorm het best bij jouw onderneming past. 

Het aanvragen van een zakelijke financiering is tegenwoordig een stuk eenvoudiger geworden. In het verleden moest je waarschijnlijk naar een fysieke geldvertrekker toe om een financiering aan te vragen. Tegenwoordig kan je dit echter ook online doen, het grote voordeel hiervan is dat je de deur niet uit hoeft en jouw aanvraag relatief snel behandeld wordt.