Wil jij een eigen bedrijf starten? Of heb je je net ingeschreven bij de KvK maar heb je geen idee hoe je nu verder moet? Wij zetten een aantal punten voor je op een rijtje.

Maak een plan

Misschien heb jij al een duidelijk beeld in je hoofd van wat je wilt doen en hoe je dit wilt bereiken. Misschien ook niet. Het is belangrijk om, voordat je begint, een goed en duidelijk bedrijfsplan op te stellen. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Wat wil je precies gaan aanbieden?
  • Hoe ga je hier geld mee verdienen?
  • Hoe breng je jouw bedrijf onder de aandacht

 

Naast bovenstaande vragen is het ook belangrijk om jezelf af te vragen of je wel echt geluk haalt uit het opzetten van een nieuw bedrijf.

Verken de markt

Bij het opzetten van een bedrijf is het belangrijk om te weten hoe de markt er uit ziet. Kijk hoeveel concurrenten er zijn en welke concurrenten het goed doen. Waarin kan jij je onderscheiden van de rest? Duik goed in de concurrentie en leer van de fouten die zij maken.

Jouw bedrijf onder de aandacht brengen

Helemaal leuk natuurlijk, het opzetten van een nieuw bedrijf. Echter, je gaat geen succes behalen zonder marketing. Mensen moeten weten dat je bestaat en wat ze bij je kunnen halen. Geen idee waar je moet beginnen? Er zijn genoeg bureaus die je hierbij kunnen helpen. Bij deze bureaus kun je bijvoorbeeld terecht wanneer je wilt adverteren bij RTL of wanneer je hulp nodig hebt bij online adverteren.

Breng je financiƫn in kaart

Vaak is er geld nodig om een bedrijf van de grond te krijgen. Breng in kaart hoeveel geld je nodig hebt en waar je dit vandaan gaat halen. Maak ook een overzicht van je verwachte inkomsten. Op deze manier krijg je inzicht in de kansen voor jouw bedrijf. Uiteindelijk zal het bedrijf natuurlijk wel rendabel moeten zijn.