Als je aan het werk bent, betekent dit over het algemeen dat je beschikt over een stabiele stroom aan inkomsten. Als het een beetje meezit, houdt je van deze geldstroom iedere maand ook nog eens een bedrag over. Het kan tegenwoordig niet meer uit om dit restbedrag op de bank te laten staan. De rente die je op de bank krijgt is bijna 0% en in sommige gevallen zelfs negatief. Het is tegenwoordig dan ook vele malen interessanter om dit restbedrag te investeren. Het is dan ook niet zo gek dat een steeds groter deel van Nederland haar geld investeert. In deze blog geven we je wat tips op het gebied van investeren.

 

Met laag risico investeren

Als je wel wilt investeren maar de kans op het verlies van geld wilt minimaliseren kun je kiezen voor veilig investeren. Door veilig te investeren investeer je geld in mogelijkheden met een laag risicoprofiel. De winstpotentie in deze veilige investeringen ligt relatief laag, maar je bent wel een stuk zekerder van deze potentiële winst dan in een onveilige investering! Het voordeel van deze investeringen met een laag risicoprofiel is dat de verwachte winst alsnog vele malen hoger ligt dan het percentage rente dat de bank je betaald over je spaargeld.

 

Met hoog risico investeren

Investeren met een hoog risico brengt voor-en nadelen met zich mee. Het voordeel van investeringen met een hoog risicoprofiel is dat de winstpotentie vele malen hoger ligt dan bij een investeringen met een laag risicoprofiel. Anderzijds is de kans om veel geld te verliezen bij risicovolle investeringen stukken groter. Het duidelijkste voordeel van een markt die bekend staat om haar risicovolle investeringen is de markt voor cryptocurrencies. Doordat de markt zo volatiel is, is deze ook enorm populair bij risicovolle investeerders. Een leuk voorbeeld hiervan is de ethereum koers. Op het moment van schrijven ligt deze koers op 1421 euro en 75 cent. 10 dagen geleden lag deze koers nog op 1070 euro en 90 cent. Ethereum is in 10 dagen tijd dus bijna 40% meer waard geworden. Dit geldt de ‘goede’ kant op, maar uiteraard ook de ‘slechte’ kant op. Let daarom tijdens het ethereum kopen heel goed op het nieuws rondom de crypto. Als er bijvoorbeeld mogelijk slecht nieuws op komst is, kun je maar beter afzien van deze investering!